Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mls

Messi je sinoć postigao svoj najbolji gol ove sezone

Foto: Screenshot/X

Messi je u 51. zabio za preokret nakon što je primio loptu, napravio dva koraka i potegnuo s više od 20 metara, pogodivši u suprotni ugao nemoćnoga golmana

Inter Miami vratio se na vrh Istočne konferencije MLS-a dramatičnom pobjedom na gostovanju kod Sporting Kansas Cityja 3:2, u kojoj je Lionel Messi učestvovao golčinom iz velike udaljenosti za preokret svoje ekipe.

Sporting je poveo već u 6. minuti golom Erika Thommyja, a u 18. je Diego Gomez na Messijevu asistenciju izjednačio i s tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Messi je u 51. zabio za preokret nakon što je primio loptu, napravio dva koraka i potegnuo s više od 20 metara, pogodivši u suprotni ugao nemoćnoga golmana.

Utakmicu je gledalo čak 72.610 ljudi, što je četvrta najveća posjećenost u historiji MLS-a, pa iako su većina bili domaći navijači, cijeli stadion je eruptirao nakon ovakvog poteza argentinskog čarobnjaka.

Sporting se oporavio i sedam minuta kasnije Thommy je izjednačio svojim drugim golom, ali u 71. je Luis Suarez zabio za pobjedu sastava iz Miamija.

Peti gol Messija

Inter ima četiri pobjede, tri remija i dva poraza u sezoni i s 15 bodova je na prvome mjestu Istoka, ali od svih ima barem jednu utakmicu više, a New York Red Bullsi imaju isti broj bodova.

Messiju je to bio peti nastup u MLS-u ove sezone, peti gol i druga asistencija. Osim toga, u CONCACAF-ovu Kupu prvaka ima dva gola i dvije asistencije iz tri nastupa.