Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi najbolji fudbaler svijeta u 2015., Pjanić u Top 50

lionel-messi -miralem-pjanic-44661

Lionel Messi najbolji je fudbaler svijeta u 2015. godini objavljeno je jutros u izboru renomiranog britanskog lista ” The Guardian”.

Iza zvijezde Barcelone na drugo mjesto uvršten je Cristiano Ronaldo, prvotimac Real Madrida. U top 10 igrača planete su Neymar (Barcelona) kao treći, te Luis Suarez (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern), Thomas Muller (Bayern), Zlatan Ibrahimović (PSG), Manuel Neuer (Bayern), Sergio Aguero (Manchester City) i Alexis Sanchez (Arsenal).

Među 100 najboljih fudbalera u 2015. godine u izboru “The Guardiana” našla su se i četiri fudbalera sa područja regije Zapadnog Balkana. Među njima Ivan Rakitić (Barcelona/Hrvatska) klasificiran je na 20. mjesto, njegov sunarodnik i igrač Real Madrida Luka Modrić je 31. Miralem Pjanić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Rome uvršten je na 55. poziciju, a Nemanja Matić, najbolji fudbaler Srbije u 2015. godini, je 99. u svijetu u izboru spomenutog britanskog medija.

U “The Guardianovom” izboru najboljih fudbalera u 2015. učestvovala su 123 fudbalska stručnjaka iz 49 zemalja. Predvodili su ih Zico, Javier Zanetti, Gheorghe Hagi…