Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naljutio ga

Messi otkrio kojeg je igrača namjerno driblao na SP-u

messi sp
Foto: FIFA

Zasmetale su mi njegove riječi jer sam iskreno rekao šta sam osjećao

Lionel Messi oktrio je zanimljiv detalj sa prošlog Svjetskog prvenstva. Naime, tokom utakmice Argentine i Poljske na Svjetskom prvenstvu u Kataru namjerno je tražio duele s Robertom Lewandowskim. Argentina je golovima u toj utakmici pobijedila Poljsku 2:0 i plasirala se s prvog mjesta grupe C u osminu finala SP-a, koje je na kraju i osvojila. Messi i Lewandowski imali su nekoliko duela na tom susretu.

Pamtljiva je Messijeva reakcija nakon što ga je poljski napadač zaustavio prekršajem. Lewandowski se odmah ispričao, no Messi je odbio dati mu ruku u znak prihvaćanja izvinjenja. U razgovoru za ESPN otkrio je štA se događalo tog dana.

U pozadini svega je Messijeva izjava o Lewandowskom s dodjele Zlatne lopte 2021. godine. Nagrada godinu ranije nije uručena zbog koronavirusa, a opći je dojam bio da ju je zaslužio Poljak koji je te sezone za Bayern u 29 utakmica zabio 41 gol i asistirao za njih još sedam.

Messi: Bio sam iskren

Godinu kasnije ponovno ju je osvojio Messi, a u svom govoru rekao je koliko se divi postignuću Lewandowskog i naglasio da svi smatraju kako ju je za prethodnu godinu upravo Poljak zaslužio. Ipak, kad se birala nagrada The Best, Messi nije dao svoj glas Lewandowskom.

Poljak mu je to zamjerio i rekao da bi “volio da su Messijeve riječi bile iskrene, a ne šuplje”. Otud razmirice na terenu tokom SP-a u Kataru.

“Zasmetale su mi njegove riječi jer sam iskreno rekao šta sam osjećao. Zaboljelo me to i bio sam ljut. Zato sam ga ignorisao i stalno išao driblati. Nije to smio reći”, objasnio je Messi i dodao da su kasnije ipak popravili odnose.