Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željezničar traži prvu gostujuću pobjedu, lider u Doboju

zeljeznicar salovi
FOTO: FK Željezničar

Obje utakmice su u direktnom TV prijenosu na Arena Sport 1

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas će biti odigrane dvije utakmice.

Prva na rasporedu će biti na Tušnju između Tuzla Cityija i sarajevskog Željezničara. Utakmica na rasporedu od 13:30 sati.

Tuzla City ne zna za pobjedu na posljednjih devet utakmica u ligi. U prošlom kolu igrali su na Koševu protiv Sarajeva gdje su izgubili 6:2. Odbrana Tuzlaka kao da nije postojala na toj utakmici. Strijelci za Tuzla City bili su Đorđe Pantelić i Vedad Garčević. Ove sezone ukupno su postigli 21 pogodak a primili čak 30 golova.

Željezničar je posljednju utakmicu odigrao na svojoj Grbavici protiv Posušja. Gubili su do posljednje minute meča kada je Selimović pogodio na asistenciju Boljevića. Posljednju utakmicu koju su pobijedili bila je protiv Sloge Meridian na Grbavici, rezultat je bio 1:0. Ove sezone Željezničar se muči sa realizacijom. Na petnaest utakmica postigli su svega šesnaest golova. Posljednju pobjedu u gostima, Željezničar je zabilježio 28.5.2023 godine baš na Tušnju ali protiv Slobode. Posljednji meč ove dvije ekipe odigran je na Grbavici kada je Željo slavio sa 3:1.

Druga utakmica Premijer lige BiH bit će odigrana između Sloge Meridian i banjalučkog Borca. Meč je na rasporedu od 16 sati. Sloga ne zna za poraz na svom terenu. Pobjeđivali su redom Tuzla City, Željezničar, GOŠK-a, Širokog Brijega, Sarajeva, Igmana te Zvijezdu 09. Jedno od najvećih iznenađenja ove sezone je upravo Sloga. Posljednu utakmicu su igrali protiv Zvijezde 09. Baranov je bio strijelac na asistenciju Vidića u 87. minuti utakmice.

Banjalučki Borac je posljednju utakmicu odigrao protiv Radnika iz Hadžića u kupu gdje je jedini gol postigao iskusni Stojan Vranješ, dok su u ligi slavili protiv Igmana minimalnom pobjedom. Strijelac gola u Konjicu bio je mladi reprezentativac BiH, David Čavić.

Obje utakmice su u direktnom TV prijenosu na Arena Sport 1.