Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

argentina savladala peru

Messi poludio na brazilskog suca zbog penala: “Možda to radi namjerno”

Nakon 11 od 18 utakmica južnoameričkih kvalifikacija za SP Argentina čvrsto drži drugo mjesto. Ima osam bodova više i utakmicu manje od Ekvadora

Argentina je na stadionu River Platea pobijedila Peru 1:0 u kvalifikacijama za SP i tako napravila ogroman korak prema Kataru iduće godine.

Gol je postigao Lautaro Martinez u 43. minuti. Peru je imao najveću priliku za izjednačenje u 65. minuti nakon što je brazilski sudac Wilton Pereira Sampaio dosudio kontroverzni penal za goste.

Tako je odlučio nakon što se Jefferson Farfan teatralno bacio prilikom zaobilaženja argentinskog golmana Emiliana Martineza. Argentinci tvrde da pri tome nije bilo kontakta, ali sudac je odlučio da je to jedanaesterac.

Peru je ipak ostao bez gola jer je Yoshimar Yotun s 11 metara pogodio prečku, a nakon što je Argentina jedva spasila važnu pobjedu, oglasio se njen kapetan Lionel Messi:

“Teška utakmica. Protivnik nam nije ostavljao prostora, a dodatno nam je otežavao i jak vjetar. Sudac je radio sve ono što nam čini svaki put kada vodi naše utakmice. Možda to radi namjerno. U svakom slučaju, sretan sam zbog tri boda i toga što smo s njima korak bliže našem cilju.”

Nakon 11 od 18 utakmica južnoameričkih kvalifikacija za SP Argentina čvrsto drži drugo mjesto. Ima osam bodova više i utakmicu manje od Ekvadora. Na SP odlazi prvih pet reprezentacija.

Kako je Peru dobio penal protiv Argentine pogledajte na ovom LINKU.