Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

austrijski ministar

Članovi Predsjedništva BiH sastali se sa Linhartom, Dodik tokom prijema gledao u mobitel

linhart predsjednistvi bih anadolija (4)

Linhart će se danas sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Sarajevu sa ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom.

Linhart je jučer stigao u dvodnevnu radnu posjetu Bosni i Hercegovini, a danas se sastao sa predsjedavajućim Željkom Komšićem te članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Ovo je njegova prva inostrana posjeta nakon što je prije nekoliko dana preuzeo funkciju ministra vanjskih poslova Austrije.

Tokom pozdravljanja članova Predsjedništva sa Linhartom zabilježen je i jedan zanimljiv detalj. Naime, prilikom susreta, ali i zajedničkog fotografisanja Milorad Dodik je provjeravao svoj mobitel.

Linhart će se danas sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Bit će održan tete-a-tete sastanak Turković i Linharta, a potom i sastanak delegacija Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva evropskih i vanjskih poslova Republike Austrije.