Kvalifikacije za SP

Brazil slavi novog heroja, Suarezova golčina ublažila visok poraz Urugvajaca

SUAREZ SS

Brazil je sa 4:1 pobijedio upravo Urugvaj, a heroj utakmice bio je Raphina, dvostruki strijelac u svom prvom nastupu u startnih jedanaest za nacionalni tim

Reprezentacije Brazila sigurnim koracima grabi ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Čile je pobjedom nad Venecuelom 3:0 došao do šestog mjesta sa 13 bodova, tri manje od Urugvaja na petom mestu, poziciji koja vodi u baraž.

Brazil je sa 4:1 pobijedio upravo Urugvaj, a heroj utakmice bio je Raphina, dvostruki strijelac u svom prvom nastupu u startnih jedanaest za nacionalni tim.

Već posle 18 minuta bilo je 2:0, a prvi gol dao je Neymar u desetom minutu. Odlično dodavanje Freda po dubini, Neymar savršeno prima loptu grudima, obilazi golmana i dovodi svoj tim u vođstvo.

Zatim je pogodio Raphina, koji se posle odbijene lopte našao na pravom mjestu na drugoj stativi. Napadač Leedsa je u 58. minutu definitvno riješio pitanje pobjednika poslije divne timske akcije u kojoj je Brazil u pet dodavanja od svog kaznenog prostora stigao do gola, a Neymar je asistirao za Raphinu.

“Ispunjenje dječačkog sna”, rekao je poslije Rafinja.

Utješni ali fenomenalan gol za Urugvajce postigao je Luis Suarez iz slobodnog udarca u 77. minutu, a samo šest minuta kasnije rezervista Gabriel Barbosa postavio je konačni rezultat na novu asistenciju Neymara.

Brazil je sve bliži tome da i matematički obezbijedi plasman u Katar, prvi je na tabeli sa 31 bodom, šest više od drugoplasirane Argentine, koja je sa 1:0 pobijedila Peru kod kuće.

Golove sa utakmice Brazil – Urugvaj možete pogledati na ovom LINKU.