Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

barcelona

Messi promašio 25. penal u karijeri

messi penal

Bio je nevjerovatno uspješan izvođač sve do zadnje dvije tri godine kada je svoj postotak poprilično srozao

Barcelona je u subotu na domaćem terenu pobjedom protiv Valladolida (1-0) prekinula niz od tri uzastopna remija (protiv Valencije i Athletic Bilbaoa u LaLigi i Reala u Kupu kralja).

Gol odluke postigao je, a ko drugi, nego Lionel Messi. Argentinac je pogodio u 43. minuti iz penala, a u 85. je mogao zabiti još jedan, ali mu je odbranio golman Jordi Masip. Ne treba to čuditi jer je Masip od 2004. do 2017. bio u profesionalnom pogonu Barce i Messija zna u dušu. Ko zna koliko puta mu je penale skidao na treningu, a sada je dočekao ličnu satisfakciju da mu odbrani i na utakmici. Ipak, ni to nije pomoglo Valladolidu da dođe do nekog boda.

Ono što brine sve simpatizere Barcelone je Messijeva (ne)učinkovitost iz penala. Bio je nevjerovatno uspješan izvođač sve do zadnje dvije tri godine kada je svoj postotak poprilično srozao. Od 107 zabio je 82.

Leo je u karijeri promašio 25 penala, ali to ne brine trenera Barcelone Ernesta Valverdea koji vjeruje svom najboljem igraču:

– Ne, nisam nervozan zbog Messijevih promašaja (uputio 12 udaraca na gol protiv Valladolida op.a.). Bio sam uvjeren da će zabiti oba penala… – rekao je Valverde, a zatim naglasio:

– Leo je sigurna oklada. Pucat će penale i dalje i uvjeren sam da će ih zabijati – završio je trener Barce.