Messi prvi put komentarisao odlazak Ronalda u Juventus

ronaldo-messi

Lionel Messi, sjajni fudbaler Barcelone za katalonske medije izjavio je da je Juventus dolaskom Cristiana Ronalda postao jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni Portugalac je ovog ljeta iz Real Madrida, za koji je igrao devet godina, prešao u redove italijanskog šampiona za 112 miliona eura. Upravo je špansku La Ligu godinama krasilo veliko rivalstvo dva najbolja fudbalera današnjice Messija i Ronalda.

Argentinac vjeruje da je odlazak Ronalda oslabio Real, a ujedno i veliki dobitak za Juventus.

“Očigledno je da je Real jedan od najboljih timova na svijetu. Imaju odlične igrače i ekipu, ali odlazak Ronalda čini ih manje snažnim. To čini Juventus jasnim favoritom za osvajanje Lige šampiona, zbog ekipe koju su imali i sada sa njim u vrhu napada. Bio sam iznenađen odlukom. Nisam mislio da će napustiti Real, a niti da će otići u Juventus. Bilo je tu jako puno timova, a najmanje sam čuo Juventus, koji je jako dobar tim“, kazao je Messi za “Radio Catalunya“.

Barcelona nije osvojila Ligu šampiona od 2015. godine, dok je u tom periodu najveći rival Real tri puta uzastopno podigao pehar u tom takmičenju. Messi je naglasio da “Barca“ ove godine silno želi napraviti uspjeh na evropskoj sceni, nakon tri godine posta.