Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki intervju za Marcu

Messi: Samo njemu se moram pravdati kad izgubimo

messi

Lionel Messi je u velikom intervjuu za Marcu razgovarao o igri Barcelone ove sezone, rivalstvu sa Ronaldom, ali i o privatnom životu

Na pitanje o sinovima Thiagu i Mateu i koliko su oni zapravo informisani o njegovim igrama i fudbalu generalno, Leo je dao iskren odgovor.

“Thiago je puno zreliji, naravno jer je stariji, i već ravnopravno diskutuje sa mnom o fudbalu. Prati Barcelonu, špansku ligu i Ligu prvaka. Sviđa mu se, postavlja mi pitanja, ali i često me “tjera” da mu objasnim zašto nismo pobijedili u nekoj utakmici”, priznao je Messi.

Prioritet u ovom periodu života mu je, kako kaže, porodica, a sa suprugom Antonelom nakon tri sina želi dobiti i kćerkicu.

Govorio je o pojačanjima u vidu dvojice talentovanih mladića iz Ajaxa, De Jongu i De Ligtu, o čijem dolasku u Barcelonu se u posljednje vrijeme dosta spekuliše.

“Dolaze iz slične škole poput naše, igraju na isti način kao mi. Vole igrati s loptom, precizni su, dva jako dobra igrača”, pohvalio ih je Argentinac.

Osvrnuo se i na segment igre koji mora popraviti – penale.

“Danas se sve gleda i studira. Fauli, penali, igra. Sve se analizira, ništa se ne prepušta slučaju. Moram trenirati i gledati, to je ključ”, kazao je Messi.

Tema o kojoj se često spominje ime Lionela Messija u posljednje vrijeme je dodjela Zlatne lopte, a javnost je bila iznenađena što se našao na tek petom mjestu u glasanju.

“Iskreno, nije mi to pretjerano važno, iako je velika nagrada. Znao sam da ove sezone nemam šanse za osvajanje, tako da nisam bio ni iznenađen”, priznao je.

Dodao je i da je rivalstvo sa Cristiano Ronaldom bilo zdravo i veoma dobro zbog navijača.