Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati detalji ugovora

Messi stiže u Pariz, L'Equipe tvrdi: Sve je gotovo, potpisuje za PSG

messi

Šesterostruki najbolji nogometaš svijeta treba potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produženja

Lionel Messi postigao je konačni sporazum o prelasku u PSG, objavio je danas francuski sportski list L'Equipe na svojim internetskim stranicama, dodajući da se njegov dolazak u Pariz očekuje tokom današnjeg dana.

34-godišnji rekordni strijelac argentinske nogometne reprezentacije i Barcelone, koji se nakon 21 godinu oprostio od katalonskog kluba, tako je nakon emotivnog oproštaja od Camp Noa ovoga vikenda ekspresno pronašao novi klub, barem po tvrdnjama francuskog dnevnika.

“Messi, sve je odlučeno”, piše L'Equipe u svom internetskom izdanju.

Šest puta najbolji nogometaš svijeta trebao bi, prema L'Equipeu, večeras proći liječnički pregled u Parizu, a zatim potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja za još jednu godinu.

Posljednje informacije o Messijevoj situaciji iznio je pouzdani novinar Fabrizio Romano.

“Potpisuje dovogodišnji ugovor”

“Lionel Messi postigao je dogovor s Paris Saint-Germainom i potpisat će dvogodišnji ugovor po kojem će mu godišnja plaća biti 35 miliona eura neto s uključenim bonusima. Očekuje se da će Messi već danas sletjeti u Pariz”, napisao je Romano i otklonio svaku dilemu oko Messijevog transfera.

Messi u ugovoru ima opciju produženja na još jednu godinu, do 2024, dodaje Romano.

“Strpljenje. PSG je totalno siguran i optimističan oko Messijevog dovođenja. On će doći u Pariz tek kada dogovori sve do posljednjeg detalja. Sve bi se trebalo završiti u sljedećih 48 sati. Ne postoji nikakva Barcelonina ponuda”, napisao je Romano.

Romano je prije nekoliko minuta i objavio video Messija s porodicom na aerodromu u Barceloni. Njegov dolazak u Pariz očekuje se u popodnevnim satima, napisao je.