Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

argentinska zvijezda

Messi: Svjestan sam da su ovo možda moje i posljednje bitke

Foto: Screenshot/X

Messi je na meču protiv Kanade postigao 109. gol u karijeri za reprezentaciju Argentine

-Moramo da uživamo u svakom trenutku života. Svjestan sam da su ovo možda i posljednje bitke i zato maksimalno uživam u njima, izjavio je danas kapiten nogometne reprezentacije Argentine Lionel Messi posle pobjede nad Kanadom u polufinalu Copa Americe.

Reprezentacija Argentine je jutros u New Jerseyju savladala Kanadu 2:0 i izborila plasman u finale Copa Americe. Argentina je 15 puta u historiji osvojila Copa Americu.

-Ludilo je šta je ovaj tim uspio da uradi, šta radi Argentina. Za nas koji smo ostali tu iz stare garde, zaista je impresivno da smo sa reprezentacijom u još jednom velikom finalu. Proživljavam sve ovo kao i na prošloj Copi, pa na Mundijalu…, rekao je Messi na konferenciji za medije.

Scaloni: Ostavite Messija na miru

Messi je na meču protiv Kanade postigao 109. gol u karijeri za reprezentaciju Argentine.

-Ovo je teška Copa, sve je izjednačeno, tereni su teški, temperature visoke, protivnici jaki. Sjajna je stvar biti u finalu, dodao je Argentinac.

Argentina će u finalu Copa Americe igrati protiv pobjednika meča između Urugvaja i Kolumbije.

Selektor Argentine Lionel Scaloni poručio je da bi Messija trebalo ostaviti na miru.

-On dobro zna da mi nećemo biti ti koji ćemo mu zatvoriti vrata. Može da ostane sa nama koliko god želi, čak i kada se povuče. Neka sam odluči o tome šta želi, rekao je Scaloni.