Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi teško povrijeđen, poznato koliko će biti odsutan s travnjaka

messi povreda

Iako su liječnici isprva smatrali da ništa nije puklo u Messijevoj ruci nakon strašnog pada u jučerašnjem derbiju (4:2) protiv Seville, dodatni pregledi pokazali da je ipak riječ o teškoj ozljedi.

Podsjetimo, Argentinac je, nakon što je u 2. minuti asistirao Coutinhu za 1:0, a u 12. sam zabio za 2:0, u 16. minuti nezgodno pao u duelu s Franom Vazquezom, krivo sletio na ruku i s bolnom grimasom se počeo previjati po travnjaku. Budući da Messi nije tip koji se prenemaže i glumata ozljede, Barcini liječnici odmah su shvatili da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi.

Pomoć mu se na terenu ukazivala nekoliko minuta, potom mu je ruka čvrsto zamotana i nakon još nekoliko konzultacija s klupom Messi je krenuo u svlačionicu i ravno u bolnicu Ciutat Esportiva. Prema prvim informacijama navodno je bila riječ samo o istegnuću ligamenata, ali liječnici su potom utvrdili da je Messi pretrpio lakši prijelom u području lakta i zbog toga neće moći igrati čak tri sedmice.

To znači da će Argentinac propustiti dvoboj s Interom u Ligi prvaka ove srijede te veliki derbi protiv Reala sljedeće nedjelje, što će mu biti prvi propušteni Clasico nakon 2007. godine. Neće ga biti na na San Siru protiv Intera u 4. kolu Lige prvaka, a za očekivati je da će se vratiti za susret protiv Betisa 11. novembra.

Iako je praktički sam pobijedio Sevillu u prvih 12 minuta utakmice, Messijev izostanak do kraja susreta se nije toliko osjetio na igri Barce. Umjesto njega je otišao Dembele koji je bio živa napast za Sevillu, a Barca je prelomila susret golom Luisa Suareza iz penala u 63. minuti. Sarabia je u 79. minuti smanjio na 3:1, onda je Ter Stegen s dvije nestvarne odbrane spasio da se utakmica u završnici ne zakomplicira prije nego što je Rakitić u 88. minuti krasnim volejem povisio na 4:1. Muriel je u sudačkoj nadoknadi samo ublažio poraz Seville.