Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izgubio živce

Messi u 753. nastupu za Barcelonu dobio prvi crveni karton (VIDEO)

U svom 753. nastupu za klub s Camp Noua, Messi je “pocrvenio”

Fudbaleri Athletica iz Bilbaoa pobjednici su ovosezonskog izdanja španskog Superkupa. Iako su do 89. minute gubili protiv Barcelone u utakmici odigranoj u Sevilli, golovima Villalibrea u posljednjoj minuti regularnog dijela, odnosno Williamsa početkom produžetka, Baski su stigli do vrijednog trofeja.

No, na samom kraju utakmice, već kada je 120. minuta istekla, Lionel Messi zaradio je tek treći crveni karton u svojoj dugoj nogometnoj karijeri, a vjerovali ili ne, prvi u dresu Barcelone. U svom 753. nastupu za klub s Camp Noua, Messi je “pocrvenio” nakon što je namjerno udario Asiera Villalibrea, već spomenutog strijelca za 2:2 u 90. minuti.

Sudija Gil Manzano isprva nije ni vidio incident jer se dogodio dalje od lopte, ali se nakon VAR-provjere vlastitim očima uvjerio u postojanost incidenta i Messija kaznio direktnim isključenjem.

Messija sada čeka duža kazna od standardne, jedne utakmice suspenzije. Priča se o četiri, možda i kojoj utakmici suspenzije više, ovisno o tome što će odlučiti disciplinska komisija Španskog fudbalskog saveza.