legendarni argentinac

Messi više neće nositi desetku na leđima, u PSG-u je uzeo “zabranjeni broj”

Na stadionu PSG-a fotografirao se u novom dresu

Lionel Messi danas je stigao u Pariz i uskoro će i službeno postati fudbaler PSG-a.

U večernjim satima argentinski nogometaš, koji je nakon isteka ugovora bez odštete napustio Barcelonu, stigao je na Park prinčeva.

Na stadionu PSG-a fotografirao se u novom dresu. Uzeo je broj 30, broj koji je nosio u mladosti u Barceloni.

Broj 30 je u francuskom nogometu rezerviran za golmane. Baš kao što su “golmanski” brojevi u Španiji 1, 13 i 25, u Francuskoj su to 1, 16 i 30.

Ipak, treći golman pariške ekipe Alexandre Letellier prepustio je broj najboljem nogometašu svijeta, a PSG je za to zatražio dozvolu od francuske lige.

Paris Saint-Germain u utorak uvečer je zvanično objavio da je potpisan dvogodišnji ugovor Lionelom Messijem uz opciju produženja na treću godinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Uzbuđen sam što ću započeti novo poglavlje svoje karijere u Paris Saint-Germainu. Sve u klubu odgovara mojim fudbalskim ambicijama. Znam koliko su ovdje talentovani tim i stručni štab. Odlučan sam u namjeri da pomognem u izgradnji nečeg posebnog za klub i navijače, i radujem se što ću izaći na teren Parka prinčeva“, kazao je Messi za zvaničnu internet stranicu PSG-a.

Ranije je pariski klub potvrdio na društvenim mrežama da će Messija predstaviti na konferenciji za novinare na stadionu Park prinčeva u srijedu u 11 časova.

Prema medijskim navodima Messi će u PSG-u zarađivati oko 35 miliona eura po sezoni.

Messi je imao još dvije mogućnosti nakon što je prošle sedmice objavljeno da napušta Barcelonu, ali se odlučio za PSG, koji će imati mogućnost da Argentinca u glavnom gradu Francuske zadrži i treću godinu.

Messi je nakon 21 godine provedene u Barceloni morao napustiti katalonski klub, koji se našao u finansijskim problemima. Navodno je bio postignut dogovor o njegovom ostanku na Camp Nou, ali su iz kluba u prošli četvrtak objavili da “finansijske i strukturne prepreke” znače da se dogovor ne može realizovati, zbog čega je Messi otišao kao slobodan igrač.