Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Messija 45 minuta dijeli do moguća tri trofeja na Mundijalu

di maria

Genijalan potez selektora Gaučosa Scalonija Argenticima je donio kolosalno vodstvo

Lionela Messija još 45 minuta i sudijska nadoknada dijele od tri trofeja koja bi mogao ponijeti kući sa Svjetskog prvenstva.

Argentina je u prvih 45 minuta razbila Fracusku u finalu Mundijala u Kataru i vodi sa 2:0.

Genijalan potez selektora Gaučosa Scalonija Argenticima je donio kolosalno vodstvo.

U finalu je od prve minute gurnuo Di Mariu umjesto Paredesa, a ovaj mu je vratio asistencijom i golom!

Prvo je Di Maria u 23. minutu izborio penal, koji je Messi pretvorio u 1:0, a u 36. minutu i zabio za 2:0 nakon munjevite kontre.

Sjajna igra Di Marie, koji je bukvalno zaplakao nakon postignutog gola, od Messija bi večeras mogla napraviti najsretnijeg čovjeka na planeti!

Lionel Messi je golom sa bijele tačke došao do brojke od 6 golova na Mundijalu, što je jedan više od Mbappea.

Ukoliko Argentina uspije sačuvati vodstvo, Messi će vjerovatno osim trofeja namjenjenog prvaku svijeta, kući ponijeti i trofej namjenjen prvom strijelcu Mundijala, kao i najboljem igraču Mundijala u Kataru.

Argentina je bila super dominantna tokom prvog poluvremena, imala loptu u posjedu čak 59 posto. Tri puta su šutirali u okvir gola, Francuska niti jednom.

Deschamps je u finišu poluvremena povukao potez koji je šokirao mnoge, ali je prilično logičan. Izvadio je iz igre već u 40. minutu očajnog Dembelea i nervoznog Girouda. Na teren je poslao Marcusa Thurama i Randala Kolo Muanija, čime je Mbappe prešao u vrh napada. Vidjećemo hoće li mu to pomoći u nastavku.