transfer lista

Metla na Camp Nou, Barca prodaje igrače vrijedne ukupno 345 miliona eura

barca

Prema pisanju španskih medija, neki su već ispraznili ormariće u svlačionici na Camp Nouu

Iza katalonskog diva Barce jedan je od najgorih poraza u istoriji kluba. Katalonski velikan pao je protiv Bayerna s čak 2:8 u četvrtfinalu Lige prvaka.

Barcelona je ove sezone razočarala igrom iako ima sastav koji vrijedi 992 miliona eura prema Transfermarktu. Messi, Suarez, Griezmann i ostatak ekipe ništa nije mogao Bayernu, a u prvenstvu je bio bolji Real Madrid, koji je osvojio naslov prvaka.

Čelnici Barce odlučili su rasprodati pola ekipe kako bi složili ekipu za sljedeću sezonu koja je pred vratima. Španski prvoligaš u izlog je stavio čak 11 igrača koji prema Transfermarktu vrijede 345 miliona eura.

Transfermarkt, portal specijaliziran za transfere nogometaša, sastavio je prvih 11 od igrača Barcelone koji bi mogli otići iz kluba u ljetnom prijelaznom roku.

Na popisu su golman Neto, zatim Alba, Umtiti, Pique, Semedo, Rakitić, Vidal, Busquets, Dembele, Coutinho i Suarez.

Naravno, svi s tog spiska vjerovatno neće ove sezone napustiti klub, no prema pisanju španskih medija, neki su već ispraznili ormariće u svlačionici na Camp Nouu, a među njima je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, kojeg se sve više povezuje sa Sevillom, ali pojavio se i interes slavnog Manchester Uniteda.

United želi četvoricu

Španskih mediji pišu kako se United u potpunosti fokusirao na šoping u Barceloni. Osim hrvatskog veznjaka na Old Traffordu bi mogli Dembele, Vidal i Umtiti.

Katalonci ne bi imali ništa protiv prodaje spomenutih imena. Dembele je više ozlijeđen nego što je spreman za igru i potpuni je promašaj jer je Barcelona za njega dala oko 120 miliona eura, a ništa nije pokazao. Umjesto Rakitića i Vidala Barcelona želi dovesti nova pojačanja na njihovim pozicijama, a Umtiti je slabim igrama ove sezone razočarao navijače i klub.