Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugovor do kraja sezone

Mihajlović naslijedio Inzaghija na klupi Bologne

sinisa mihajlovic

Prema navodima italijanskih medija ukoliko uspije spasiti Bolognu od ispadanja sa Mihajlovićem će biti produžena saradnja

Fudbalski klub Bologna u ponedjeljak uvečer je objavio da je smijenjen trener Filippo Inzaghi i da će ga naslijediti srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na zvaničnoj internet stranici kluba, Bologna se zahvalila Inzaghiju na strasti i profesionalizmu. Istaknuto je da će prvi tim voditi Mihajlović koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

Prema navodima italijanskih medija ukoliko uspije spasiti Bolognu od ispadanja sa Mihajlovićem će biti produžena saradnja. Biće to drugi mandat srbijanskog trenera u Bologni, koju je bez prevelikog uspjeha vodio u jednom dijelu sezone 2008/09. Mihajlovićev posljednji klub je bio lisabonski Sporting, koji je s njim raskinuo ugovor svega devet dana nakon potpisivanja saradnje. Nekada sjajni igrač, tokom trenerske karijere vodio je Inter, Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i reprezentaciju Srbije.

Inzaghi je smijenjen zbog niza loših rezultata nakon čega je Bologna pala u zonu ispadanja. “Crveno-plavi“, koji su u svojoj istoriji osvojili sedam naslova šampiona Italije, nalaze se na 18. mjestu Serie A sa 14 bodova, tri manje od zone spasa u kojoj se nalazi Empoli.