Fudbal

Italija

Milan objavio da među igračima i trenerima nema pozitivnih na COVID-19

09/05/2020
Foto: AC Milan

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda

Fudbalski klub Milan je objavio da na testiranju na COVID-19 nije bilo pozitivnih slučajeva među igračima i trenerima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Imali smo nekoliko zaraženih, ali sada su svi dobro. Milanello je otvoren i počeli smo s treninzima, pridržavajući se mjera socijalnog distanciranja. Preduzimamo sve korake u skladu sa ponovnim održavanjem treninga“, kazao je za italijanske medije Paolo Scaroni, predsjednik Milana.

Tokom pandemije koronavirus je bio potvrđen kod direktora Paola Maldinija i njegovog sina Daniela.

“AC Milan objavljuje da, na osnovu dosadašnjih medicinskih ispitivanja igrača i stručnog štaba prvog tima, nije bilo pozitivnih slučajeva na COVID-19. Tim će nastaviti individualne programe treninga u Milanellu“, saopšteno je u subotu iz milanskog velikana.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 30.395 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 218.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus. Uz to epicentar italijanske epidemije je regija Lombardija, čiji je glavni grad upravo Milano.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.