Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi prvaci Italije

Milan objavio Ibrahimovićev govor igračima: Malo je ko vjerovao u nas

ibrahimovic ss milan

Kad smo shvatili da se trebamo žrtvovati, boriti, vjerovati i raditi, kad se to dogodilo, postali smo ekipa. A ekipa može ostvariti ono što smo mi napravili

Milan je u nedjeljnom raspletu Serie A pobijedio na gostovanju kod Sassuola (3:0) i tako zadržao dva boda prednosti u odnosu na Inter. Donijelo mu je to naslov talijanskog prvaka, prvi od sezone 2010./2011., a neviđeni kadrovi s proslave titule svako malo pojavljuju se na društvenim mrežama. Jedna takva snimka sadrži scene ludnice koju je izazvao Zlatan Ibrahimović pobjedničkim govorom.

“Svi se skupite. Smirite se, momci. Neću se oprostiti od vas. Od prvog dana otkako sam stigao, malo je ko vjerovao u nas, ali kad smo shvatili da se trebamo žrtvovati, boriti, vjerovati i raditi, kad se to dogodilo, postali smo ekipa. A ekipa može ostvariti ono što smo mi napravili. Sad smo prvaci Italije”, rekao je Ibrahimović, čestitao svima zaslužnima za to te nastavio:

“Ponosan sam na sve. Sad mi napravite uslugu i slavite poput prvaka jer AC Milanu ne pripada Milano, njemu pripada Italija.”

Tim riječima Ibrahimović je završio govor glasno i u svom stilu. Uslijedilo je preokretanje stola koji je bio pred njim, a potom i slavlje svih okupljenih.