Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Miljanović je podnio ostavku, Ivković će zadržati njegov stručni štab

ivkovic (1)

Miljanović je ekipu aktuelnog prvaka predvodio na 20 premijerligaških utakmica uz bilans od deset pobjeda, devet remija i jednog poraza, a na dušu mu se stavlja i ispadanje iz Kupa BiH nakon što su Banjalučani dobili Tuzla City u gostima

Nakon neočekivanog remija u Prijedoru (2:2) šef stručnog štaba Borca Nemanja Miljanović odlučio je da podnese ostavku, koju je nešto kasnije usvojio Upravni odbor Banjalučana i na njegovo mjesto postavio je dosadašnjeg sportskog direktora Tomislava Ivkovića.

Miljanović je ekipu aktuelnog prvaka predvodio na 20 premijerligaških utakmica uz bilans od deset pobjeda, devet remija i jednog poraza, a na dušu mu se stavlja i ispadanje iz Kupa BiH nakon što su Banjalučani dobili Tuzla City u gostima.

“Poslije utakmice u Prijedoru u telefonskom razgovoru trener Miljanović je rekao da podnosi ostavku. Poslije smo razgovarali sa njim, ali je istakao da neće promijeniti odluku, jer sebe smatra odgovornim i za eliminaciju iz Kupa BiH. Miljanović je istakao da je ekipi u ovom trenutku neophodna svojevrsna šok terapija da bi pokazala sav kvalitet do kraja sezone i da je zbog toga odlučio da odstupi. Upravni odbor se sastao, prihvatio njegovu ostavku, a kao nasljednika imenovao Ivkovića, koji će biti na klupi do kraja sezone i sa sobom zadržati dosadašnji stručni štab“, naglasio je potpredsjednik Borca Boguljub Zeljković u izjavi za Glas Srpske.

Prema njegovim riječima, u narednim danima bit će poznat dalji status Miljanovića, koji je baš poput Ivkovića sada, uskočio na klupu iz fotelje. Jedina razlika je što je bio šef omladinske škole, a Ivković je do sada obavljao funkciju sportskog direktora.

“Prije dolaska na kormilo bio je šef naše omladinske škole i naša želja je da ostane u klubu. Rekao je da prvo mora da razmisli i odmori se nekoliko dana i onda ćemo vidjeti šta će na kraju biti. Bez obzira na to kakva bude njegova odluka, želimo da mu zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i za sve što je učinio za klub otkako je došao“, dodao je Zeljković.

Miljanović je ekipu preuzeo poslije četiri kola i već tada bio treći trener Banjalučana u sezoni. U prva dva kola Borac je vodio Marko Maksimović, koji je sa Borcem prošle sezone osvojio šampionsku titulu, ali je poslije dva remija na startu sezone i rane eliminacije iz Evrope. Potom je na klupu sjeo Zoran Milinković i poslije dva poraza otišao maltene brže nego što je došao.

Tako će Ivković biti četvrti kormilar Borca ove sezone, a pred sobom ima samo jedan zadatak. To je da klub treću godinu zaredom odvede na međunarodnu scenu.

U ovom trenutku je na trećoj poziciji sa pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca (Sarajevo), ali su u naredna dva kola pred Banjalučanima veliki ispiti. Prvo će ugostiti Zrinjski od koga su ove sezone dva puta poraženi i to ubjedljivo 1:5, 1:4, a potom će gostovati kod direktnog rivala u borbi za Evropu, Tuzla Cityja.