Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euroliga

Igrač Zvezde o dešavanjima u Kaunasu: Rečeno nam je da ne diramo zastavu

zvezda-ukrajina ss

Košarkaši Žalgirisa, kao i sudije utakmice, radili su ono što svi sudionici mečeva rade prije euroligaških utakmica u Kaunasu; zajednički drže transparent u ukrajinskim bojama na kojem piše “Zaustavite rat”

Igračima beogradske Crvena zvezda publiku je gromoglasno zviždala prije utakmice košarkaške Eurolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Košarkaši Žalgirisa, kao i sudije utakmice, radili su ono što svi sudionici mečeva rade prije euroligaških utakmica u Kaunasu; zajednički drže transparent u ukrajinskim bojama na kojem piše “Zaustavite rat”.

Međutim, košarkaši Zvezde za razliku od svih ostalih gostujućih ekipa nisu htjeli držati transparent.

Nakon utakmice oglasio se američki košarkaš Zvezde Aaron White.

“Kao ekipi nam je rečeno da ne diramo zastavu. Hoću da bude jasno da ne podržavam rat i želim mir u svijetu“, napisao je White na Twitteru.

Njegova supruga Grace bila je još oštrija.

“Kod mene nema neutralnosti. U potpunosti sam na strani Ukrajine. I morate imati slobodu iskazati svoje mišljenje. Ne izvinjavam se Srbima, nemam se ni za što izviniti. Ne baca se cijela ekipa pod autobus. Ako srpski igrači nisu htjeli dirati zastavu, onda nisu ni trebali. Ali svi su oni ‘pokradeni’ i slobodu govora oduzela im je uprava kluba“, poručila je Grace.