Milomir Odović, novi trener FK Olimpic: Ostat ćemo u Premijer ligi

odovic_milomir

Milomir Odović je od danas novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Olimpic iz Sarajeva, te će na klupi popularno zvanih “vukova” naslijediti Edina Prljaču koji je prije dva dana podnio ostavku, saopšteno je iz najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

“Dogovorio sam se sa čelnicima Olimpica. Vjerujem da ćemo naći rješenje do kraja sezone kako bismo ostvarili opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, odnosno da ćemo uspjeti sakupiti dovoljan broj bodova i ostvariti primarni cilj”, rekao je Odović za Anadolu Agency (AA), dodavši:

“Plan ćemo praviti od utakmice do utakmice. Svaki meč za nas će biti finalni. Od igrača ću tražiti maksimalan angažman i igrat će samo najspremniji u tom trenutku”.

Odović, nekada proslavljeni fudbaler Željezničara u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, osim tima sa Grbavice, na čijoj je klupi sjedio u dva mandata, u bh. društvu najboljih radio je i kao šef stručnog štaba Slavije, Zvijezde, GOŠK-a, Čelika i banjalučkog Borca.

U narednom 20. kolu Olimpic će predstojećeg vikenda ugostiti Borac, jednog od konkurenata u borbi za opstanak.

Nakon 19. kola Olimpic, aktuelni osvajač Kupa BiH, je na 11. mjestu sa 19 osvojenih bodova, sedam manje u odnosu na Mladost Doboj Kakanj i Vitez, ekipe koje su iznad crte ispadanja u šampionatu kojeg će na kraju sezone napustiti šest timova.