Miloš Stojčev potpisuje trogodišnji ugovor sa Atromitosom

Miloš Stojčev

Miloš Stojčev, strijelac pobjedonosnog pogotka za Sarajevo u derbiju protiv Širokog Brijega, nalazi se u Grčkoj, gdje će danas potpisati trogodišnji ugovor sa Atromitosom.

Naime, Sarajevo i Atromitos postigli su dogovor u vezi obeštećenja za 28-godišnjeg veznjaka, tako da se on od jučer nalazi u Grčkoj.

Stojčev će danas imati ljekarske preglede nakon čega će potpisati dvogodišnji ugovor sa grčkim klubom uz mogućnost produženja, dok će Bordo klubu pripasti pristojno obeštećenje čiji je iznos poslovna tajna ova dva kluba.

Stojčev je, podsjetimo, fenomenalnim pogotkom u susretu protiv Širokog Brijega Sarajevu donio tri boda, a tako se i na izvanredan način oprostio od navijača, čiji je bio ljubimac.

Inače, Sarajevo i Atromitos su prije dvije godine igrali međusobno u Evropskoj ligi, tim sa Koševa bio je bolji, a Stojčev jedan od najboljih igrača tog dvomeča.

Osim njega, pominje se i odlazak Gojka Cimirota i to za gotovo milion eura, što bi bilo jedan od najvećih transfera u Premijer ligi BiH! Cimirota želi Igor Tudor, koji trenira PAOK, a dosadašnji rekord u iznosu transfera drži Željezničar, koji je Riada Bajića prodao turskom Konyasporu za 550.000 eura, piše Goal.com