Vučić: Neću odustati, pomirit ću regiju

BiH

aleksandar vucic

“Nikada neću odustati od ideje o zajedničkom danu sjećanja za sve žrtve ratova s prostora bivše Jugoslavije. Ponosan sam na tu inicijativu i vjerujem da će se kad-tad, makar i za dvije do tri godine, regija, pomiriti”, izjavio je srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

On je za današnji “Kurir” istaknuo kako nije manje vrijedna bilo koja srpska žrtva od bošnjačke ili hrvatske. Niti su “njihove žrtve manje vrijedne od srpskih”.

“Moja namjera nije bila da kažem bilo kome koje će praznike slaviti, svako ima pravo na svoje praznike. Neki od tih praznika nama nisu po volji, ali nikad im se nismo miješali. Samo sam molio da u 365 dana imamo jedan zajednički dan, da sve te žrtve na prostoru bivše Jugoslavije imaju jedan zajednički dan”, naglasio je srbijanski premijer.

Dodao je kako je potpuno uvjeren da će njegova inicijativa ugledati svjetlost dana i dobiti zeleno svjetlo u regiji, samo je potrebno da se strasti stišaju.

“Neću da odustanem. O tome ću javno da govorim. Ponosan sam na tu inicijativu i mislim da je to ozbiljana i odgovorna ideja, koja ne želi ničiji politički poraz, politički kraj i krah jedne zemlje i naroda i koja ne želi da širi optužbe”, zaključio je Vučić, prenosi Tanjug.