Milošević: Drago mi je što Konyaspor posvećuje pažnju Srebrenici

Atiker Konyaspor – Osmanlıspor

U opširnom razgovoru za turski Yenihaberden reprezentativac Bosne i Hercegovine Deni Milošević izjavio je da se u Konyasporu osjeća kao kod kuće i da kao dječak mašta da sa turskim klubom osvoji Ligu prvaka. Nogometom se počeo baviti sa pet godina. Počeo je u Standardu iz Liegea.

– Kao dječak sam sve shvatao kao igru i nisam razmišljao o velikoj karijeri. Tek kad sam sa 14 godina obukao dres Belgije shvatio sam da mogu napraviti nešto više. Sa Alijem Yaserom igrao sam kao dijete, kasnije u reprezentaciji, a sad i u Konyji. On mi je kao brat. Naše porodice su se družile kad smo bili djeca. Zahvaljujući njemu znam dosta o Turskoj i o kulturi vašeg naroda, rekao je Milošević.

Posebno je zahvalan još jednom saigraču.

– Riječ je o Amiru Hadžiahmetoviću. Kada sam došao u Tursku bilo je teško, a on se od mene nije odvajao. Pomagao mi je u svemu. Nakon tri utakmice sve je krenulo nabolje. Velike zasluge za moj napredak i karijeru ima trener Aykut Kocaman, dodao je Deni.

Kazao je i da je veliki korak u karijeri bilo igranje evropskih takmićenja sa Konyasporom, kao i osvajanja trofeja u Turskoj.

– Posebno lijepo iskustvo bilo je igranje sa Sammuelom Eto'om. Bila je to teška sezona. Jedva smo opstali, ali smo na kraju bili zadovoljni, prokomentarisao je Milošević.

Priznao je da bi se volio okušati u jačim ligama.

– Prioritet je Primera, pa onda Bundesliga, a zatim Premiership. Što se tiče daljeg mog puta, vjerovatno ću biti trener. Već imam priručnike za trenere početnike iz Bosne i Hercegovine, dodao je Deni.

Na kraju je ispričao još nešto zanimljivo.

– Konyaspor suosjeća sa žrtvama Srebrenice i to je za mene ugodan projekat. Sjajan osjećaj je pomoći ljudima, rekao je na kraju.