Milošević: Nisam opterećen, ali danas bih volio nastupiti

milosevic

Znamo dosta turskih igrača, dobro poznajemo njihov mentalitet i stil igre, ako budemo igrali svoju igru i držali se borbeno kao protiv Austrije, sigurno možemo doći do pobjede, kazao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Deni Milošević, jedan od Zmajeva koji igraju upravo u Turskoj. Selekcija BiH večeras će od 19.30 igrati prijateljski meč protiv Turske na stadionu u Rizeu, a fudbaler Konijaspora sa stažom od 97 mečeva u dresu turskog kluba, kaže da je rival nezgodan, kako zbog domaćeg terena tako i zbog velike želje da nastave pozitivnu seriju utakmica.

– Turska ima niz od pet mečeva bez poraza, i sigurno će željeti da nastave ovaj pozitivan niz pred svojom publikom. Takođe, kiksali su na prethodna dva velika takmičenja, i imaju motiv više da naprave dobar rezultat u Ligi nacija. Druga prednost za njih je što igraju pred domaćom publikom, a oni namjereno mečeve reprezentacije svaki put igraju na različitim stadionima, kako bi imali snažnu podršku pred publikom, koja ne gleda često nacionalni tim i zato nas sigurno čeka paklena atmosfera na tribinama, kazao je Milošević i dodao da je prednost njegovih saigrača to što dobro poznaju rivala.

– Određenu prednost za nas vidim u činjenici da odlično poznajemo rivala, osim mene, ima još nekoliko igrača poput Ibrahima Šehića, Riada Bajića i Edin Višće, koji dugo igraju u Tuskoj. Znamo dosta turskih igrača, dobro poznajemo njihov mentalitet i stil igre, ako budemo igrali svoju igru i držali se borbeno kao protiv Austrije možemo doći do pobjede – rekao je.

Milošević je prethodna dva meča slekcije BiH bio na klupi i kaže da volio da zaigra protiv Turske, ali da je još važnije da njegova ekipa dođe do pobjede.

– U dobroj sam formi i zahvalan sam selektoru na pozivu. Čekam svoju šansu, a ako je dobijem na ovom meču bilo bi lijepo, iako nisam opterećen da li ću zaigrati danas ili neki drugi put… Važno je da ekipa pobjedi bez obzira ko god bude na terenu – kaže Milošević i dodaje da bi pobjeda u meču protiv Turske bila snažan vjetar u leđa pred meč protiv Iraca.

– Krenuli smo sa dvije pobjede u Ligi nacija, a ovaj meč protiv Turske iako je bez takmičarske važnosti, bio bi za nas snažan pred meč sa Sjeverenom Irskom u Zenici, gdje bi eventualniim osvajanjem tri boda napravili veliki korak ka plasmanu dalje u okviru svoje grupe. Kvalitet na klupi i terenu sigurno imamo, a ako bude dovoljno želje i malo sportske sreće, uvjeren sam da možemo pobjediti – jasan je vezista BiH.