Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milošević: Ne nadam se mnogo jer je jaka konkurencija u reprezentaciji

milosevic

Jedan od najboljih mladih igrača u turskoj Super ligi ove sezone Deni Milošević u razgovoru za Blic govorio je o daljim planovima, uporedivši ligu iz koje je došao (Belgija) i onu u kojoj danas igra.

– Generalno fudbal ovdje ima veliku popularnost i evidentan je napredak u svakom pogledu. U prilog tome govore činjenice, da turski klubovi prave sve bolje rezultate u evropskim takmičenjima i da sve veći broj evropskih fudbalera i trenera dolazi u Superligu. Kvalitet klupskog fudbala već je bolji nego u nekim zapadnoevropskim zemljama, a po svemu sudeći može ići samo napred, kaže 24-godišnji fudbaler.

Milošević je nastupao za mladu reprezentaciju BiH, uz zapaženu ulogu na terenu, ali kaže da u ovom trenutku ne razmišlja previše o pozivu u A reprezentaciju.

– Svakao da bih volio da zaigram i za seniorsku reprezentaciju, ali svjestan sam da je konkurencija jaka, i da nije lako izboriti mjesto među najboljim igračima. Trudit ću se kao i dosad da dobrim igrama na terenu zaslužim eventualni poziv, a sve ostalo je na selektoru, dodao je.