Lažna uzbuna: Sve je u redu sa Samsung Galaxy S8

“Galaxy S8 Red Screen” je posljednja dva dana najtraženiji pojam na pretraživačkom servisu Navera, jednog od najpopularnijih portala u Južnoj Koreji.

Zemlja koja je svijetu podarila toliko dobrih i kvalitetnih uređaja iz majstorske radionice Samsunga otvorila je raspravu koja je, kao što to obično biva, otišla na nivo koji nudi apokaliptični scenarij za Samsung.

Nakon prošlogodišnje katastrofe i potpunog debakla Samsung Note 7 uređaja, na kojima su eksplodirale baterije, što je rezultiralo povlačenjem kompletne serije s tržišta, Samsung jednostavno više nema pravo na grešku.

I naravno da se odmah počelo špekulirati da i Samsung Galaxy S8 i S8 Plus modeli imaju tvorničku grešku, zbog koje je zaslon “crvenkast” što je prijavio popriličan broj korisnika u Južnoj Koreji, iako nije precizirano o kojem se tačno broju radi.

Srećom po Samsung, čini se da je riječ o lažnoj uzbuni i navodni problemi sa zaslonom mogu se brzo i jednostavno otkloniti podešavanjem postavki u samom pametnom telefonu…

Glasnogovornik Samsunga je nakon brojnih upita tehnoloških portala iz Južne Koreje ali i drugih zemalja u priopćenju objasnio: “Svi Samsungovi uređaji prolaze vrlo strog proces testiranja kako bi zadovoljili najviši nivo standarda kvalitete.


Naš “Infinity” zaslon na Galaxy S8 i S8 Plus uređajima je izvrstan, Super AMOLED tehnologija omogućuje sasvim novi doživljaj i iskustvo korištenja zaslona, odnosno reprodukcije boja.

Zaslon ima mogućnost prilagodbe na vanjsko osvjetljenje, stoga ako netko od korisnika misli da zaslon nije ispravan i čini mu se da je “crvenkast” dovoljno je da koristi postavke koje omogućuju korekciju.

Za to je potrebno otvoriti izbornik Settings > Display > Screen Mode > Color balance i podesiti parametre zaslona onako kako želite”.

Nema razloga ne vjerovati da je doista riječ o postavkama, a ne o fabričkojj grešci koja bi označila početak nove afere vezane uz Samsung pametne telefone.

Zapravo, konačan odgovor bi trebao stići u narednim sedmicama, kada će početi masovnija isporuka Galaxy S8 i S8 Plus uređaja.

Trenutno sve izgleda kao lažna uzbuna i bespotrebna panika.

IZVORzimo.dnevnik.hr
PODIJELI