Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

Ministar sporta predložio da se prekine takmičenje u Seriji A

serie a lopta (1)

Mislim da bi predsjednik saveza Gabriele Gravina trebao bez odlaganja hitno razmotriti mogućnost pojave prvog slučaja zaraze

Nekoliko minuta prije nego što je prva utakmica današnjeg programa Serije A trebala početi pred praznim tribinama, italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora rekao je da bi Fudbalski savez Italije trebao razmotriti obustavu takmičenja zbog širenja korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Spadafora je rekao da podržava poziv Damiana Tommasija, predsjednika Udruženja profesionalnih fudbalera Italije da se izbjegne ugrožavanje igrača usred epidemije korona virusa.

“Mislim da bi predsjednik saveza Gabriele Gravina trebao bez odlaganja hitno razmotriti mogućnost pojave prvog slučaja zaraze, prije nego što preuzme ozbiljnu odgovornost“, rekao je Spadafora.

Pet utakmica Serie A zakazano je za nedjelju, a prvu bi trebali odigrati Parma i SPAL sa početkom u 12.30 sati. No, iako su igrači izašli na teren, početak duela je u nekoliko puta prolongiran, pa je upitno da li će se uopšte odigrati. Navodno se razmatra prijedlog ministra Spadafore. Za 15 sati zakazani su dueli: Milan – Genoa, Sampdoria – Verona, Udinese – Fiorentina, a od 20.45 veliki derbi Juventus – Inter. Naravno, sve utakmice će se, ukoliko budu odigrane, održati bez prisustva gledalaca.