Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Minuta šutnje i pojačane mjere sigurnosti na utakmicama Premijer lige

olimpic sarajevo 2015

Prije utakmica 16. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine predstojećeg vikenda bit će održana minuta šutnje u pomen na žrtve terorizma u zemlji i inostranstvu, istakao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

“Dopis smo poslali svim klubovima i službenim licima utakmica, te će minuta šutnje biti održana uoči svih osam utakmica 16. kola. Isto tako, radi posljednjih tragičnih događaja od klubova smo zatražili da povećaju mjere sigurnosti na stadionima, odnosno da ih podignu na najviši mogući nivo i maksimalnu pažnju posvete bezbjednosti svih učesnika na utakmici. N/FS BiH im stoji maksimalno na raspolaganju”, istakao je Pilav, dodavši:

“Iskreno, ne očekujem da će doći do bilo kakvih problema u utakmicama naše lige, ali preventivno moramo djelovati i poduzimamo sve što je u našoj moći. N/FS BiH suosjeća sa porodicama žrtava terorističkih napada.”

U 16. kolu Premijer lige BiH u subotu (21. novembra) sastat će se Drina (Zvornik) – Sarajevo, Olimpic – Zrinjski, Mladost (Doboj Kakanj) – Rudar Prijedor, Vitez – Radnik i Velež – Slavija, dok će dan kasnije snage odmjeriti Sloboda – Čelik, Željezničar – Borac, te Široki Brijeg – Travnik.

Podsjetimo, u terorističkom napadu u srijedu naveče u sarajevskom predgrađu Rajlovac ubijena su dva vojnika Oružanih snaga BiH Nedjeljko Radić i Armin Salkić. Prošlog petka, 13. novembra, u nekoliko terorističkih napada u Parizu ubijeno je 129 osoba, dok ih preko 300 ranjeno, piše Anadolu Agency.