Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je BMW-ov odgovor na Audi A3 Sedan i Mercedes CLA

BMW-Concept-Compact-Sedan-images-5-750×500

BMW je na auto-salonu u kineskom gradu Guangžu predstavio koncept Compact Sedan. Kao što samo ime sugeriše, u pitanju je vozilo kojim bavarski proizvođač najavljuje buduću serijsku kompaktnu limuzinu.

Compact Sedan ima uobičajene stilske elemente koji su karakteristični za aktuelni BMW korporativni dizajn, a da je u pitanju najkraća limuzina u gami vidi se tek kada se vozilo sagleda iz profila.

Manje međuosovinsko rastojanje i kraći prednji i zadnji prepusti otkrivaju da je automobil pozicioniran ispod Serije 3.

S obzirom da je riječ o konceptu, BMW je vozilo opremio velikim 20 inčnim alu felnama, tankim retrovizorima i kvakama koje su u ravni sa vratima.

Naravno, ovi elementi će na produkcijskom modelu pretrpjeti izmjene dobiće konvencionalniji izgled i dimenzije.

Unutrašnjost je takođre tipična BMW-ovska, uz nešto veću upotrebu amibjentalnog LED osvetljenja.

Proizvođač nije štedio kako bi koncept predstavio u najboljem svetlu, pa je sedišta presvukao Nappa kožom, a kokpit opremio ukrasnim detaljima od brušenog aluminujuma i drveta.

Centralnno mjesto na komandnoj tabli zauzima izdvojeni 8,8 inčni ekran multimedijalnog sistema.

Zadnja klupa oblikovana je tako da primi dva odrasla putnika, koji će na raspolaganju imati spostvene kontrole klima uređaja.

BMW nije otkrio tehničke detalje koncepta, ali poznato je da će serijska verzija koristiti UKL mehaničku platformu sa prednjim pogonom, dok će se ispod haube naći najnovija paleta benzinskih i dizel motora sa 3 i 4 cilindra.

Budući najmanji BMW-ov sedan, koji će konkurisati prije svega Audiju A3 Sedan, ali i Mercedesu CLA, najverovatnije će se proizvoditi pod oznakom Serije 1.

Neće biti iznenađenje ako fabrika odluči da ponudi i takozvanu GranCoupe verziju (poput BMW-a Serije 4 GC), koja bi u tom slučaju bila komerijalizovana u okviru Serije 2.