Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miodrag Ješić više nije trener FK Sarajevo

miodrag-jesic-sarajevo_1359c9dmp0jrv1lhe5rf16xz4x

Nakon sinoćnjeg poraza od FK Sloboda, kojim je naš klub okončao nastup u takmičenju Kupa Bosne i Hercegovine u četvrtini finala, danas je održan hitan sastanak Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo i stručnog štaba na kojem je dogovoren sporazumni raskid ugovora između FK Sarajevo i šefa stručnog štaba Miodraga Ješića i njegovih pomoćnika.

“Nažalost, ostvareni rezultati na početku proljetnog dijela takmičarske sezone 2015/16 nisu bili zadovoljavajući. Posljednja utakmica donijela je izuzetno lošu igru našeg tima, kao i lošu atmosferu unutar svlačionice zbog čega su šef stručnog štaba Miodrag Ješić i Upravni odbor kluba dogovorili sporazumni raskid ugovora”, kazao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i dodao da se klub rastao sa Ješićem u prijateljskoj atmosferi i bez ikakve štete po klub.

“Moram istaći da nije bilo govora o bilo kakvoj isplati basnoslovnih odšteta, niti bilo kakvih radnji koje bi išle na štetu našem klubu. Ovim potezom Upravni odbor želi donijeti pozitivnu promjenu u sportskom segmentu kluba”, rekao je Kusturica.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovao je privremeni stručni štab prvog tima našeg kluba, kojeg će, kao šef struke predvoditi Almir Hurtić, šef Akademije, a njemu će asistirati osoblje iz Akademije FK Sarajevo. Privremeni stručni štab će svoju dužnost obavljati na nadolazećoj ligaškoj utakmici protiv FK Slavija, koja je na rasporedu u nedjelju, 20. marta na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase, a u danima poslije iste, bit će imenovan i formiran novi stručni štab prvog tima.