Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miralem Pjanić otkrio pet faktora koji su mu promijenili život

pjanic123

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler italijanskog fudbalskog velikana Rome Miralem Pjanić otkrio je pet faktora koji su ponajviše uticali na njega i zbog kojih je izrastao u čovjeka i fudbalera kakav jeste, a prvi na spisku mu je bivši francuski as Zinedine Zidane.

[yuzo_related]

Uoči večerašnje odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala Lige prvaka koju će Roma igrati protiv BATE Borisova, na službenoj internet stranici je objavljen intervju sa Pjanićem, najboljim strijelcem Rome ove sezone.

Pjanić tvrdi da su Zinedin Zidane, njegov otac, majka, sin i navijači imali najveći uticaj tokom njegovog odrastanja i kao čovjeka i fudbalera.

“Zidane me je privolio da kao mali dječak poželim da budem fudbaler. Sviđao mi se način i stil igre kakav je on imao na terenu. On je najbolji fudbaler kojeg sam vidio u životu“, kazao je Pjanić i dodao da je gledao Zidanea i pokušavao kopirati njegove vještine na terenu.

Ističući da je najveći uticaj na njegovu fudbalsku karijeru imao njegov otac, Pjanić je kazao da je fudbal i počeo igrati zbog njega.

“On je također bio fudbaler i dobar igrač, ali nije igrao profesionalno jer je tada počinjao rat u našoj domovini. Kada sam imao pet ili šest godina išao sam sa njim na treninge i zavolio fudbal i sport. Danas je to moj život i volim ga“, kazao je Pjanić. Pjanić dalje navodi da je, pored oca, najveći uticaj na njegovo odrastanje kao osobe imala i njegova majka. Ističe da su njegovi roditelji imali velike probleme u životu i da su živjeli u poprištu rata i bez ičega došli u Luxemburg. Dodao je da su mu roditelji morali mnogo raditi da bi odgojili njega i njegove sestru i brata i da će im uvijek biti zahvalan na svemu što su mu pružili. Na četvrtom mjestu Pjanićevog spiska osoba koje su ponajviše zaslužne za njegove i privatne i profesionalne uspjehe je njegov sin. Tvrdi da ga niko ne može tako nasmijati i usrećiti kao njegov sin i da je upravo dijete promijenilo mnogo toga u njegovom životu. “Na petom mjestu neću izabrati osobu, već navijače Rome. Oni su me naučili kako je to biti Romanista. Ovdje sam petu sezonu i osjećam se zaista kao Romanista. Također i igrači koji su dugo ovdje igrali te nauče da dres Rome nije obična majica, već da je to nešto važno u Rimu. Sada sam i ja navijač Rome i da, ja sam pravi Romanista“, zaključio je Pjanić.

 

Training day with my son ??⚽️ ??

Videozapis objavljuje Miralem Pjanić (@miralem_8)

?? love you ❤️

Fotografiju objavljuje Miralem Pjanić (@miralem_8)