Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Miralem Pjanić se vraća u Lyon, svi se nadaju velikom obračunu Reala i Cityja

pjanic_ronaldo

Zinedine Zidane dočekuje Pepea Guardiolu s mini krizom na leđima. Real je u zadnja dva susreta bez pobjede, te samo jednim slavjem u posljednja četiri susreta

Prva runda dvoboja osmine finala nogometne Lige prvaka završava večeras susretima između Real Madrida i Manchester Cityja, te Lyona i Juventusa.

Şudar “kraljeva” i ‘građana’, svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja “Starog kontinenta”. Bit će to “old money” i “new money” sudar. Ogled najtrofejnijeg europskog kluba s jedne strane i možda najbogatijeg kluba današnjice koji još uvijek čeka na svoju europsku potvrdu.

Do sada su igrali četiri puta međusobno i City još ne zna za slavlje. Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1-0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0-0, a Real je na svom terenu slavio 1-0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca.

“Kraljevski klub” je bio bolji i 2012. u takmičenju po grupama ostvarivši pobjedu (3-2) i remi (1-1).

Zinedine Zidane dočekuje Pepea Guardiolu s mini krizom na leđima. Real je u zadnja dva susreta bez pobjede, te samo jednim slavjem u posljednja četiri susreta. City je pak, spojio dvije pobjede nakon dva uzastopna poraza. Međutim, City je uzdrman UEFA-inom odlukom da iduće dvije sezone ne smije igrati Ligu prvaka.

Veliku prašinu je podigao i sam Guardiola izjavom kako će dobiti otkaz ukoliko ne preskoči Real.

“City je osvojio prvo mjesto u skupini, a u osmini finala je dobio Real. Nadao sam se nekom lakšem suparniku. Iskreno, zabrinut sam,” kazao je Yaya Toure.

Legendarni veznjak je osam godina igrao za City, a bio je i u sastavu u zadnjem međusobnom dvoboju protiv Reala.

“Real će biti veliki izazov, pravi test za ovu momčad. Ako preskoče Real, onda mogu do kraja,” uvjeren je bivši reprezentativac Obale Slonovače.

Real je uoči susreta dobio težak udarac nakon što se ozlijedio Eden Hazard, a neće biti niti Asensia, s druge strane upitan je nastup Sanea i Sterlinga. Hrvat Luka Modrić konkurira za sastav, no španjolski mediji pišu kako će utakmicu započeti s klupe, a u veznom redu će igrati Valverde, Casemiro i Kroos.

U drugom susretu večeri Lyon će tražiti senzaciju protiv talijanskog prvaka Juventusa.

Premda je torinska “Stara dama” ove sezone daleko od očekivanih igara, “lavovi” će teško preskočiti ovu prepreku. Do sada su igrali četiri puta, Juve ima tri pobjede, a jedna utakmica je završila bez pobjednika. Bit će to svojevrstan povratak Miralema Pjanića u Lyon.

“Juventus je favorit, ali teško je očekivati da će se Lyon predati bez borbe. Lyon ima sjajne navijače i mnogo talentiranih mladih igrača koji će se htjeti dokazati,” kazao je Juventusov stoper Leonardo Bonucci.

Francuski sastav vodi Rudi Garcija koji je tri godine vodio Romu.

“Garcija odlično poznaje talijanski nogomet. Zna kako pristupiti određenim utakmicama i sigurno ima iskustvo kako se suprostaviti našoj momčadi. Liga prvaka je posebna, moramo biti oprezni,” dodao je Bonucci.

Francuzi najviše strahuju od Ronalda koji je proteklog vikenda odigrao 1.000. utakmicu u karijeri. Pritom je postigao 725 golova, te upisao 251 asistenciju.

“Kada igraš protiv Barcelone ili Juventusa opasnost dolazi sa svih strana. Sve će oči biti uprte u Ronalda, ali Juve ima još vrhunskih igrača,” kazao je vratar Lyona Anthony Lopes.

U redovima francuskog sastava neće biti ozlijeđenih Reinea-Adélaidea, Depayja i Konea, a upitan je Rafael, dok Juve dolazi u Lyon bez Douglasa Coste, a pod znakom pitanja je i Sami Khedira.