Globus

javio se kruzera

Mladić iz Srbije koji je zaražen koronavirusom otkrio kako se osjeća

26/02/2020

Kako je porodica potvrdila za Novosti, Mladen je javio da se osjeća dobro, djelovao je raspoloženo, uprkos lošoj vijesti. Zabrinuti su za njega zbog toga što je kao mali bio bolešljiv i imao hronični bronhitis

Mladen T. (30) iz Niša jedan je od dvojice Srbijanaca, članova posade Diamond princess, kod kojih je testovima potvrđeno prisustvo koronavirusa COVID-19.

Drugi zaraženi je S. O. (29). Oni se nalaze na kruzeru koji je u luci Jokohama u Japanu. Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar vjeruje da će njih dvojica ostati u Japanu na liječenju.

– Mislim da neće htjeti da rizikuju da te pacijente šalju dalje, da budu u kontaktu sa više ljudi, nego će preuzeti na sebe njihovo liječenje, reakao je Lončar.

Kako je porodica potvrdila za Novosti, Mladen je javio da se osjeća dobro, djelovao je raspoloženo, uprkos lošoj vijesti. Zabrinuti su za njega zbog toga što je kao mali bio bolešljiv i imao hronični bronhitis.

Mladen je rodom iz Kladova, ali se prije deset godina preselio u Niš. Već sedam godina je zaposlen kao konobar na kruzeru, što mu je oduvijek bila želja. Ubijeđen je da će se sve dobro završiti.

U šabačku bolnicu u utorak je primljen pacijent J. M. (21) zbog sumnje da je zaražen koronavirusom i epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Šapcu uzeli su uzorke, koji su poslati u Beograd na Institut “Torlak” na analizu. Kako je rečeno, ovi rezultati moraju biti poznati u roku od 24 sata.

Prethodno je M. Č. (44), koji je u ponedjeljak primljen na infektivno odjeljenje Opšte bolnice u Šapcu, zbog iste sumnje da je inficiran virusom, pušten kući, jer je sa “Torlaka” stigao nalaz da on ne boluje od opasnog gripa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.