Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razgovor za beIN

Miralem Pjanić: Xavi je želio da ostanem u Barceloni

pjanic novi klub – twitter (1)

“Bio sam na klupi u prvim utakmicama, trener je mnogo pričao sa mnom, ali ja sam htio da igram više. Volio bih da sam bolje prošao u Barceloni”, kazao je Miralem za beIN

Miralem Pjanić (32) govorio je za beIN o vremenu provedenom u Barceloni i otkrio da je trener Xavi želio njegov ostanak u klubu, prenosi Reprezentacija.ba.

Pjanić je pred kraj prelaznog roka napustio Barcelonu i potpisao za Sharjah FC iz Emirata, a ističe da je to uradio jer je htio više da igra.

“Xavi je želio da ostanem u Barceloni, ali odlučio sam da idem. Bio sam na klupi u prvim utakmicama, trener je mnogo pričao sa mnom, ali ja sam htio da igram više. Volio bih da sam bolje prošao u Barceloni”, kazao je Miralem za beIN i prokomentarisao odnos sa nekadašnjim trenerom Barce Ronaldom Koemanom:

“Na početku je sve bilo dobro sa Koemanom. Rekao mi je da je sretan što sam došao u klub. Ipak, kasnije nije sve bilo kako se očekivalo. Kod Koemana sam igrao povremeno, a očekivao sam veću minutažu. Bio sam spreman, međutim nisam se izborio za startnu postavu.”

Pjanić je u dresu Sharjaha odigrao četiri meča, zabio dva gola i jednom asistirao.