Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirko ne zna da je Tito umro, umjesto “Lijepe naše” pjeva “Hej Slaveni”

Hrvatski navijači u Parizu
FOTO M.M / Fokus.ba

Hrvatska je jučer na Parku prinčeva pobjedom otvorila svoj nastup na Euru 2016, a autor fantastičnog gola za pobjedu bio je Luka Modrić, igrač koji je na putu do zvijezda, prošao i kroz Premijer ligu BiH, u dresu mostarskog Zrinjskog.

Bilo je zaista lijepo biti navijač Hrvatske u Parizu u posljednja 24 sata.

Dok su u Marseilleu i Nici bjesnili navijački neredi, u prijestonici Francuske su navijači Hrvatske i Turske uoči utakmice pokazali onu ljepšu stranu nogometa.

Ne znamo da je zabilježen niti jedan incident niti prije, niti tokom, a niti poslije utakmice.

Turski navijači znaju podnijeti poraz od boljeg. Nakon utakmice, prilazili su hrvatskim navijačima u gradu i čestitali im na pobjedi. S druge srane, Hrvati su Turcima poželjeli puno više uspjeha u naredne dvije utakmice, protiv Španije i Češke. I Hrvatska će tako lakše u osminu finala.

Do kasno u noć hrvatski su navijači slavili veliku i važnu pobjedu. Bez ikakvih izgreda. I Parižani to znaju cijeniti.

Mi smo imali i tu sreću da naletimo na super zanimljivog lika, s kojim smo se brzo sprijateljili.

Zove se Mirko. Rođen je u Parizu i stekli smo utisak da još ne zna da je Tito umro. Teški jugonostalgičar.

S nama je išao i na tribinu. Dok cijela tribina pjeva himnu Lijapa naša, Mirko pjeva Hej Slaveni.

S Mirkom smo upoznali veliki dio Pariza, a naravno, nakon velike pobjede, poveo nas je na mjesto gdje idu svi pobjednici, prema Trijumfalnoj kapiji. Na putu do Trijumfalne kapije Mirko nas je pokušao naučiti stihove popularnog klasika “Chans de lise”…

Nakon zvjezdane noći na Parku prinčeva Vatreni i armija hrvatskih navijača sele 500-tinjak kilometara južnije, u Saint Etienne, gdje ih 17. juna čeka novi rival, Češka. Utakmica se igra na stadioni Geoffrox Guichard, zadnju koje prima 42.000 gledatelja. Jedno je sigurno, tribine će opet biti pune, i dobrano obojene u crveno-bijele kockice. Dok bude svirala Lijepa naša, jedan će Mirko pjevati Hej Slaveni…