Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misketovo prisjećanje: Kako mu je Hoenes pokvario transfer u Schalke

misimovic

Zvjezdan Misimović je tokom igračke karijere imao nekoliko igračkih uspona, a najveći je doživio 2009. kada je utkao 20 asistencija u senzacionalnu titulu Wolfsburga. Kasnije je napustio Vučiji grad, a u razgovoru za njemački Spox otkrio je da je u to vrijeme mogao birati između nekoliko klubova.

– Imao sam kontakt s Evertonom, Fiorentinom, Altetico Madridom, Galatasarayjem i Schalkeom. Direktor Dieter Hoenes je rekao da me neće pustiti sve dok ne pronađe adekvatnu zamjenu, pa sam morao biti strpljiv do kraja prijelaznog roka. Nisu svi do kraja željeli čekati s izuzetkom Galatasarayja i Schalkea, prisjetio se Misimović.

Kada se našao na putu za Gelzenkirchen nazvao je Hoenes koji ga je razočarao.

– Rekao je da su se predomislili i da me ipak ne žele pustiti u Schalke i tako pojačati konkurentski klub. Sve se promijenilo i morao sam brzo odlučiti. Čovjek iz Galatasarayja je dvije sedmice boravio u Njemačkoj čekajući na mene i odluku. Dogovorili smo se brzo i ja sam krenuo s njim put Istanbula, kaže Misimović.

Ipak epizoda u Galati kratko je trajala, a krivac je samo jedan.

– Trener George Hagi bio je nekorektan, mnoge stvari mi je poručivao preko trećih osoba ili putem medija, te nikad nije imao hrabrosti da mi priđe i kaže mi bilo šta u lice, rekao je na kraju.