Paulo Dybala

Misteriozna povreda Juventusove zvijezde: Doktori ne znaju kako mu pomoći

Muke po Dybali počele su 10. januara

Juventus većinu sezone igra bez Paula Dybale (27). Lanjski MVP Serie A od jeseni je odigrao tek 859 minuta i u 16 nastupa zabio tri gola uz dvije asistencije.

Argentinca muči povreda lijevog koljena, no već dva mjeseca ne može do kraja sanirati problem. Nedavno je Juventusov as bio u Barceloni kod poznatog doktora Cugata, stručnjaka za tu vrstu povreda, no pozitivnih pomaka nije bilo. Dybala i dalje osjeća bol u koljenu pri naporima. Doktori koje posjećuje ne mogu točno odrediti gdje je problem.

Muke po Dybali počele su 10. januara kada je zamijenjen u prvom poluvremenu utakmice sa Sassuolom. Prve prognoze govorile su kako ga neće biti 10 do 20 dana. Početna dijagnoza je ukazivala na lakšu povredu medijalnog kolateralnog ligamenta, no ispada da je nešto kompleksnije u pitanju. Čim bi se Dybala pokušao vratiti treninzima, bol bi ostajala u istom području.

Dybala je već na rubu očaja jer sezona uskoro ulazi u sam finiš. Juventusu su potrebni njegovi golovi u borbi za četvrtfinale Lige prvaka, kao i u lovu na Inter u Serie A.