Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Mitrović junak Srbije, Slovenija “poništila” veliku pobjedu protiv Hrvatske

U grupi H reprezentacija Kipra je iznenadila Sloveniju slavivši na domaćem terenu sa 1:0

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Bakuu Azerbejdžan rezultatom 2:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Prvi gol u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, za Srbiju na stadionu u Bakuu bez publike postigao je u 16. minutu Aleksandar Mitrović.

Reprezentacija Srbije bila je znatno bolja u toku prvog poluvremena, ali je domaćin to promijenio u nastavku utakmice.

U drugoj polovini utakmice, Emin Makhmudov je za ekipu Azerbejdžana postigao gol u 59. minutu, čime je donio izjednačenje.

Neizvijesno je bilo do 81. minuta kada je Srbija ponovo bila u vodstvu ponovo zahvaljujući Mitroviću, koji je tim udarcem došao do petog pogotka na tri utakmice kvalifikacija.

Srbija sada ima sedam bodova iz tri meča. U drugom meču grupe od 20.45 sati sastaju se Luksemburg i Portugal.

U grupi H reprezentacija Kipra je iznenadila Sloveniju slavivši na domaćem terenu sa 1:0.

Gol za Kiprane postigao je Ioannis Pittas u 41. minutu. Rezultat se do kraja susreta više nije mijenjao, a to znači da je Kipar nakon remija i poraza stigao do prve pobjede i drugog mjesta na tabeli. Slovenija je, nakon startne pobjede protiv Hrvatske, sad vezala dva poraza i nalazi se na četvrtom mjestu.

Rasplet kola i konačno formiranje poretka nakon trećih utakmica slijedi s ogledima koji započinju u 20:45. U njima se sastaju Hrvatska i Malta odnosno Slovačka i Rusija.