Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP

Mlada reprezentacija danas u Moldaviji “lovi puni plijen”

U21-mlada-reprezentacija-BiH

Selektor Slobodan Starčević neće moći da računa na kapitena Nihada Mujakića koji je protiv Velsa dobio treći žuti karton u ovom ciklusu, te će morati da pauzira naredni susret

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) danas će u Kišinjevu protiv Moldavije odigrati šestu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nogometaši BiH prije nekoliko dana pobijedili su selekciju Velsa, a nadaju se da će i na gostovanju u Moldaviji osvojiti “puni plijen”.

Selektor Slobodan Starčević neće moći da računa na kapitena Nihada Mujakića koji je protiv Velsa dobio treći žuti karton u ovom ciklusu, te će morati da pauzira naredni susret.

“Nakon utakmice s Velsom smo oporavili igrače koji su iznijeli najveći teret tog meča. Uradili smo sve da ekipu što bolje pripremimo za naredni susret u Moldaviji. Cilj nam je isti kao protiv Velsa. Želimo da odigramo što bolju utakmicu i dođemo do tri boda”, rekao je Starčević.

Meč Moldavija – Bosna i Hercegovina na programu je u 18 sati. Sudit će Sebastian Gishamer iz Austrije, sa pomoćnicima Rolandom Riedelom i Santinom Schreinerom. Četvrti sudija je takođe Austrijanac, Stefan Ebner.

Ove selekcije su se već sastale na otvaranju kvalifikacija, 26. marta prošle godine na Grbavici. Bh. tim je tada ostvario ubjedljivu pobjedu od 4:0.

Nakon pet odigranih utakmica BiH je na trećem mjestu Grupe 9 sa 7 bodova, koliko ima i drugoplasirana Belgija. Lider na tabeli je Njemačka sa 9 bodova.