Irska ubjedljiva

Mladi reprezentativci BiH visokim porazom okončali neuspješne kvalifikacije

16306819148568

Bh. mladi reprezentativci su takmičenje u grupi F završili sa 11 bodova, ostvarivši 3 pobjede, 2 remija i 5 poraza, uz gol razliku 9:16

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Dublinu od Republike Irske rezultatom 3:0 u svojoj posljednjoj utakmici grupe F kvalifikacija za EURO U21 2023.

BiH je bolje otvorila utakmica i zaprijetila preko Amara Memića, Jasmina Osmića i Ivana Bašića. Irci su poveli u 16. minuti iz prve prilike na utakmici. Kapiten William Smallbone je na asistenciju Ademipa Odubeka savladao Luku Damjanovića udarcem sa desetak metara. I nakon primljenog gola „Zmajići“ su stvarali šanse, ali je golman domaćih Brian Maher u dva navrata bio uspješniji od Ivana Bašića i Aleksandra Kahvića.

I u nastavku utakmice BiH je imala blagu terensku inicijativu, stvarala šanse, ali su za razliku od izabranika Slobodana Starčevića Irci koristili šanse koje su imali. Tako je Ademipo Odubeko u 63. minutu nakon asistencije upisao i pogodak za 2:0 na dodavanje Rossa Teirneya. Svoj drugi gol na utakmici Willian Smallbone postigao je u 81. minutu na asistenciju Tyreika Wrighta.

Bh. mladi reprezentativci su takmičenje u grupi F završili sa 11 bodova, ostvarivši 3 pobjede, 2 remija i 5 poraza, uz gol razliku 9:16.