liga nacija

Prevljak: Važno je da nismo izgubili danas, idemo na sljedeću utakmicu

New Project – 2022-06-04T202907.258

Narednu utakmicu, drugo kolo Lige nacija, naši Zmajevi igraju kao domaćini protiv Rumunije

Nogometna reprezentacija BiH odigrala je neriješeno na otvaranju nove sezone Lige nacije. Bilo je 1:1 protiv Finske Do boda smo došli uoči posljednjeg sudijskog zvižduka.

“Važno je da nismo izgubili danas, idemo na sljedeću utakmicu”, bile su prve riječi Smaila Prevljaka koji je golom u 93. minutu donio bod Bosni i Hercegovini na startu Lige nacije protiv Finske.

Narednu utakmicu, drugo kolo Lige nacija, naši Zmajevi igraju kao domaćini protiv Rumunije.

“Igramo kući, ići ćemo na pobjedu to je sigurno. Mislim da ima kvaliteta u ovoj reprezentaciji, iako nam je trebalo 93 minuta da damo gol, uspjeli smo”, kazao je Prevljak.

Za tri dana u Zenici (7. juna), na Bilino polje stiže Rumunija. Nakon dugo godina utakmice reprezentacije BiH vratile su se na državnu televiziju BiH. Kao i duel protiv Finaca i meč sa Bilinog polja protiv Rumuna možete gledati na BHRT-u.

Finska – Bosna i Hercegovina 1:1 (Pukki 45'p / Prevljak 90+3’)

Finska: Hradecky, Uronen, O'Shaughnessy, Ovanov, Vaisanen, Alho, Schuller (od 61. Lam), Lod (od 78. Forss), Kamara, Nissila (od 61. Taylor), Pukki (od 78. Kallman).

Bosna i Hercegovina: Šehić, Kolašinac, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Gazibegović (od 67. Hotić), Prcić, Pjanić (od 56. Gojak), Hadžiahmetović (od 83. Prevljak), Krunić (od 56. Menalo), Stevanović i Džeko.