Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kai Havertz

Mlada zvijezda Bayera srušila pola stoljeća star rekord Bundeslige

kai (1)

Fischer je karijeru završio s 268 bundesligaških golova i drugi je na listi svih vremena

Niječudo da ga žele Liverpool i Manchester United.

Mladi Bayerov veznjak Kai Havertz (20) i u nastavku Bundeslige nakon dvomjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa nastavlja zabijati u nevjerovatnim količinama.

Nakon što je u ponedjeljak postigao dva gola u pobjedi Bayera 4:1 kod Werdera u Bremenu, pet dana kasnije zabio je još dva gola i tako donio svojoj ekiopi novu pobjedu na teškom gostovanju, ovaj put u Mönchengladbachu.

Prvo je u sedmoj minuti izbjegao zaleđe, primio loptu s desne strane i rutinski je progurao ispred domaćeg golmana.

Borussia je izjednačila u 52. minuti preko Marcusa Thurama, ali već šest minuta kasnije Havartz je vratio prednost Apotekarima iz jedanaesterca. U karijeri još nikad nije promašio penal.

Do kraja se u strijelce upisao i Sven Bender za konačnih 1:3 na semaforu, a Bayer je ovom pobjedom preskočio današnjeg protivnika na tabeli i izbio na treće mjesto.

S dva današnja gola Havertz je izjednačio bundesligaški rekord Klausa Fischera, koji je prije 21. rođendana postigao 34 gola u najjačem razredu njemačkog nogometa. Fischer je karijeru završio s 268 bundesligaških golova i drugi je na listi svih vremena. No, on je u Njemačkoj igrao punih 20 godina, od 1968. do 1988., dok se očekuje da će Havertz vrlo skoro pojačati nekog od inostranih velikana.