Kvalifikacije za EP

Mladi bh. reprezentativci doputovali u Belgiju

090919_mlada_reprezentacija_u_Belgiji_nfsbih

“U-21” selekcije BiH i Belgije su se do sada sastajale četiri puta. Belgijanci su tri puta pobijedili, dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 11:5 u korist Belgije

Mlada nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je danas u Louvain gdje će sutra u 20 sati na stadionu “Den Dreef” odigrati meč kvalifikacija za Euro 2021. protiv Belgije.

Na istom stadionu izabranici Vinka Marinovića će večeras u 20 sati obaviti trening.

– Svi igrači su zdravi i spremni za meč. Večeras ćemo odraditi još jedan trening. Sutra igramo protiv jakog protivnika koji pripada vrhu evropskog fudbala. Moramo pružiti i više od maksimuma ako želimo da dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je Marinović.

Sutrašnji meč će suditi Volen Chinkov iz Bugarske, a pomagat će mu zemljaci Petar Dzhuganski i Deniz Sokolov. Četvrti sudija je takođe Bugarin Nikola Popov.

“U-21” selekcije BiH i Belgije su se do sada sastajale četiri puta. Belgijanci su tri puta pobijedili, dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 11:5 u korist Belgije, saopćeno je iz NSBiH.