Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi nogometaši Sarajeva pobjednici “Kupa prijateljstva” na Zlatiboru

sarajevo mladi fudbaleri kup prijateljstva

Mladi nogometaši Sarajeva pobednici su “Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018” na Zlatiboru (Srbija).

U finalnom susretu pobijedili su ekipu Partizana nakon jedanaesteraca. U regulatnom toku susret je završen bez golova.

Heroj “bordo” tima bio je golman Belmin Dizdarević, koji je blistao tokom cijelog meča, a na kraju je imao ključnu ulogu u veoma dramatičnoj penal seriji.

Upravo je Dizdarević izborio jedanaesterce za svoj tim, jer je u toku regularnog dijela susreta odbranio nekoliko odličnih prilika igračima Partizana. Dizdarević je u prvom poluvremenu fantastičnom paradom zaustavio šut Novića, da bi nešto kasnije imao i malo sreće kada je Milosavljević izašao sam ispred njega i pucao preko gola.

Vrijedi istaći i da je Sarajevo imalo jednu odličnu šansu u prvih 40 minuta, međutim Konjalić je iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu je ponovo u glavnoj ulozi bio Dizdarević. Odbranio je nekoliko vrlo opasnih šuteva igrača u crno-bilelim dresovima, pa je rezultat nakon 80 minuta ostao nerješen – 0:0.

U penal seriji Sarajevo je prvo stiglo do prednosti, pošto je u trećoj seriji Dizdarević odbranio šut Milosavljevića. Ipak, odmah nakon toga golman Partizana Vukanić je u četvrtoj seriji zaustavio šut Dervišagića i tako vratio svoj tim u igru. Rezultat je ostao izjednačen sve do sedme serije u kojoj je na iznenađenje svih golman Sarajeva Dizdarević uzeo loptu da šutira jedanaesterac za svoj tim. Uz malo sreće, njegov šut je završio u mreži, da bi potom junak ove utakmice odbranio penal Pavloviću i Sarajevo je došlo do velike pobjede – 6:5.