Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilija Ivić

Mladi srbijanski fudbaler odlučio igrati za Kosovo, evo šta kaže o svojoj odluci

Ilija-Ivic

Od proglašenja samostalnosti i priznanja od strane FIFA-e niti jedan srbijanski fudbaler nije igrao za reprezentaciju Kosova, no to će se uskoro promijeniti

Mladi stoper Ilija Ivić će biti prvi srbijanski fudbaler u dresu reprezentacije Kosova, potvrđeno je danas.

Od proglašenja samostalnosti i priznanja od strane FIFA-e niti jedan srbijanski fudbaler nije igrao za reprezentaciju Kosova, no to će se uskoro promijeniti.

Riječ je o Iliji Iviću, talentovanom stoperu koji nastupa u dresu Flamurtarija. Kao što je bilo i očekivano, srbijanski mediji su ovo shvatili kao veliki udarac i Ivićevu odluku su etiketirali kao šokantnu.

“Počeo sam da igram fudbal sa sedam godina i u Gračanici sam napravio prve korake. Bio sam dio Flamurtarija tri godine i ovo stvarno smatram za svoj dom, svi su me lijepo prihvatili i sve je kako treba”, rekao je Ivić koji je nedavno priključen prvom timu:

“Normalno da se radujem što igram za prvi tim Flamurtarija, na pripremama mi je bilo sjajno jer sam vidio da se moj rad i kvalitet zaista cijene i to mi je dalo snagu da nastavim da radim istim tempom. Da, dio mene se kaje, ali u ovom momentu je za moju karijeru veoma važno da budem reprezentativac”, poručio je Ivić koji će nastupati za U-19 reprezentaciju Kosova.