Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daniel Carrico

Dok svi bježe iz Wuhana: Igrač Seville potpisao za klub iz epicentra koronavirusa

daniel-carrico

Portugalac je ostvario transfer iz Seville u Wuhan Zall

Španci su ranije najavljivali da će potpisati novi ugovor sa Sevillom, ali, evo, još smo se jednom uvjerili da novac ne poznaje granice. Daniel Carrico odlazi u epicentar koronavirusa.

Koronavirus posljednjih je nekoliko sedmica svjetska priča broj 1. Stotine ljudi već je izgubilo život, stotine su oboljele, ali strah koji širi taj virus ni malo ne dira Daniela Carrica (31).

Dok mnogi bježe iz Kine, pogotovo iz Wuhana koji je epicentar te bolesti, Carrico je odlučio otići baš tamo. Ne pomoći oboljelima, već igrati nogomet.

Portugalac je ostvario transfer iz Seville u Wuhan Zall, a osim što je iznenađujuće samo po sebi jer je u andaluzijskom klubu imao značajnu rolu (12 utakmica ove sezone), malo ko može vjerovati da je na to pristao dok koronavirus ne jenjava.

U Sevilli je kroz posljednjih sedam godina dogurao i do statusa zamjenika kapitena, odradio je 164 utakmice, digao tri trofeja Europske lige, ima i reprezentativni nastup, uz one ostale klupske za Sporting, Olhanense, AEL i Reading. Španci su ranije najavljivali da će potpisati novi ugovor sa Sevillom, ali, evo, još smo se jednom uvjerili da novac ne poznaje granice.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.