Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi Zmajevi u Lihtenštajnu nemaju pravo na kiks

MladaU21ReprezentacijaBiH_fotoEnesBegicevic

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja živjeti svoj san i kročiti put ka svom prvom velikom takmičenju. Izabranici Vinka Marinovića nakon nekoliko uspješnih mečeva u kojim su ostvarili pobjede, gosti su u Vaduzu selekciji Lihtenštajna. Za razliku od utakmica protiv Velsa i Rumunije, bh. reprezentativci ovog su puta izraziti favoriti, pa bi sve osim naše pobjede bilo ravno senzaciji.

Bez obzira na evidentnu razliku u kvalitetu nas i našeg današnjeg protivnika, selektor Marinović pozvao je igrače na oprez i rekao da je uvijek posebno teško igrati mečeve u kojima su bodovi unaprijed upisani.

– Iako smo favoriti na papiru i svi smatraju da će utakmica biti laka, to neće biti tako. Moramo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici kako bismo došli do željenih bodova. Momci su dosad pokazali zrelost i očekujemo da tako nastave i ovaj put, rekao je selektor Marinović.

Meč je na programu od 18 sati, a vodit će ga sudijska četvorka iz Gruzije. Glavni sudija je Giorgi Kruashvili, a pomagat će mu Zaza Menteshashvili i Giorgi Elikashvili. Četvrti arbitar je Georgi Kikacheishvili.

Ovo će biti drugi susret selekcija Lihtenštajna i BiH, a u prvom su izabranici Vinka Marinovića prošle godine pobijedili sa 6:0. Naša selekcija je trenutno prva u kvalifikacionoj grupi 8 sa 12 bodova, dok je Lihtenštajn šesti bez bodova.

Meč između Lihtenštajna i BiH je na programu danas u 18:00 sati.